Sosyal Medya

Güncel

Emniyet uyardı, PKK’da 50 füze var

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün PKK’nın füze ile Kobra tipi helikopterleri düşürme olasılığına ilişkin bilgi notuna ulaşıldı. 17-26-28 Mayıs tarihli bilgi notlarında, 13 Mayıs’ta Çukurca’da düşürülen helikopter anımsatıldı.



Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı illerin il emniyet müdürlüklerine gönderdiÄŸi 17-26-28 Mayıs tarihli bilgi notlarında PKK’nin elinde 50 adet füze bulunduÄŸu uyarısında bulundu.

Adıyaman, AÄŸrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, IÄŸdır, KahramanmaraÅŸ, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, MuÅŸ, Siirt, Sivas, Åžanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli ve Van Ä°l Emniyet Müdürlükleri’ne iletilen 28 Mayıs tarihli gizli ibareli bilgi notunda, 13 Mayıs’ta Hakkâri Çukurca’da düşürülen helipkopter olayı anımsatıldı, sansasyonel eylemler olabileceÄŸi belirtildi.

'ATLARLA TAÅžINDI'

AÄŸrı, IÄŸdır, Hakkâri ve Van Emniyet Müdürlükleri’ne iletilen 26 Mayıs 2016 tarihli gizli ibareli notta ise, Ä°ran’ın Åžehidan Dağı’na komÅŸu olan Cermi bölgesine 6 atla silah ve mühimmat taşındığı belirtildi. Taşınan 3 adet silahın omuzdan havaya atılabilen füze cinsi bir silah olabileceÄŸi kaydedilerek Åžehidan Dağı’nın Türkiye sınırına yakın bir bölgede olması nedeniyle Türkiye’ye aktarılabileceÄŸi bilgisine yer verildi.

17 Mayıs 2016 tarihli bilgi notunda da örgüt tarafından Serhat Eyaleti ÅŸeklinde adlandırılan Kars, Ardahan, IÄŸdır, AÄŸrı’nın da aralarında bulunduÄŸu illerin sorumlusu olarak belirtilen Selahattin K.’nin AÄŸrı DoÄŸubeyazıt’ta faaliyet gösterirken 16 Mayıs’ta Kars Digor ilçesinde bulunan Mahir köyü bölgesine geldiÄŸi belirtildi. Selahattin K.’nin 29 Mart 2016 telsiz görüşmelerinde ‘füze’ ve içeriÄŸi tespit edilemeyen silahlarla ilgili, ‘IÄŸdır/Tuzluca’ bölgesini kastettiÄŸi ifade edilerek “Oranın durumu daha iyi. Sorun çıkmaz valla önümüzdeki günlerde olacak” ÅŸeklinde bilgi ilettiÄŸi vurgulandı. Notta, örgüt mensuplarının geçtiÄŸimiz dönemlerde gerçekleÅŸtirdiÄŸi konuÅŸmalarda ‘Ermenistan’daki arkadaÅŸlar’ olarak belirtilen örgüt mensupları ile irtibata geçerek ‘cephane’ temini çalışmaları yaptıkları bilgileri yer aldı. Önümüzdeki günlerde güvenlik birimlerine yönelik eylem hazırlığının yanısıra Ermenistan-Türkiye sınırında bulunan IÄŸdır Tuzluca veya Kars Digor bölgelerinde füze ve beraberindeki silahların olası sansasyonel eylemlerde kullanılmak üzere gruplara ulaÅŸtırılabileceÄŸi deÄŸerlendirmesi yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.